Portugália
Info:
[r] repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással
4*-os szállodákban
kétágyas fürdőszobás szobákban
büfé reggeli, 2 alkalommal ebéd,
1 alkalommal vacsora
1. Portugáliában minden együtt van egy tökéletes gasztrotúrához: minőségi borok, az ezekhez való kitűnő ételek, vendégszerető helyiek és a hihetetlen nyugalmat árasztó táj, amely bár mindenütt magán viseli az emberi tevékenység nyomait, mégis szemet gyönyörködtetően különleges, elsősorban persze az évezredes szőlő- és borkultúra okán.
2. Az utazás során megismerjük a világ első regisztrált bortermelő vidékét, és hajókázunk a csodálatos Douro-völgyben.
3. Tradicionális borbirtokon szállunk meg, az étkezéseink különleges éttermekben lesznek, gourmet-tól a helyi ételekig mindent kipróbálunk, sok borkóstoláson veszünk részt, és ráadásul még a világ legszebb könyvesboltjába is elmegyünk.
Max. 15 fős csoport
Csodálatos természeti látnivalók
UNESCO kulturális és természeti világörökségi helyszínek
Gasztro élmények
Oltással, teszttel, vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.
Leiras:
1. nap: Budapest - Porto - Pinhao
Elutazás Budapestről a Lufthansa légitársaság járatával, egy átszállással Portóba, ahonnan autóbuszunkkal Portugália híres borvidékére, a Douro-völgybe indulunk, mely a világ legkorábban kijelölt borrégiója. Este egy különleges vacsorával összekötött birtoklátogatáson veszünk részt, a Quinta de La Rosa birtokon. A folyó felett elterülő Claire étteremből csodálatos kilátás tárul elénk. Az étteremben az egyik híres helyi séf által összeállított háromfogásos ételsort kóstoljuk meg, amelyet a birtokon termelt legfrissebb alapanyagokból készítenek el nekünk. Az ételsorhoz három különböző bort kóstolunk meg. Szállás Pinh?oban a Hotel Quinta De La Rosa birtokon (3 éjszaka).
Szállás: Quinta de la Rosa 4*